Ljudmila Stratimirovic

Ljudmila Stratimirovic

Nakon završetka studija na Fakultetu primenjenih umetnosti, Ljudmila Stratimirović je osnovala samostalnu eksperimentalnu pozorišnu grupu „Pozorište šešira“.

Period od 13 godina provela je radeći na mnogim predstavama kao organizatorka, dizajnerka i performerka. Godine 2000. osnovala je NVO Kulturni front gde je radila kao umetnička direktorka Upravnog odbora, na raznim aktivnostima i projektima. 2009. godine, zajedno sa Dejanom Ubovićem, osnovala je Evropski centar za kulturu i debatu – GRAD, poznat kao KC Grad – mesto posvećeno stvaralaštvu i ljudima zainteresovanim za umetnost i kulturu. Ljudmila je umetnička direktorka i kustoskinja vizuelnih programa u Kc Gradu, kao što su Artists in Residence „Inspiration Belgrade” (od 2014), Sajam dizajna „Take away fashion” (2007 – 2018), Novi folklor, Istraživanje inspiracije (zanati i dizajnerski projekti), projekti sa Centralnom zatvorskom bolnicom u Beogradu (prezentacija brut art kolekcije). Pored aktivnosti Kc Grada i Kulturnog fronta, Ljudmila je 2018. godine osnovala i brend održive mode Maj Maj Beograd.

„Često kada smo ovako zadivljeni prostorom, ljudima, atmosferom, otvorenošću, kažemo „kao da nismo ovde” i upravo takva je saradnja sa Natašom i Vladimirom Markovićem, vlasnicima hotela.
Kao da smo negde gde želimo da budemo, okruženi kreativnošću, talentom i lepotom. Hotel Beograd je Beograd koji volimo. ”