O nama

O nama

Art Vikend Beograd / AWB je manifestacija koju su 2019. godine pokrenuli Kulturni front i Kc Grad sa ciljem da se podrži razvoj domaće kreativne scene i omogući umetnicima bolja vidljivost, kontakt sa širom publikom, međunarodnim umetnicima i kustosima. Saradnja umetničkih scena, pronalaženje novih vidova razmena znanja i iskustava veoma je dragocena i važna za profesionalni razvoj umetnika i kulturnih radnika.
AWB okuplja i mapira veliki broj učesnika kao što su muzeji, galerije, nezavisni kulturni centri i umetnički prostori koji zajedno doprinose bogatom programu manifestacije.

AWB se sastoji od nekoliko programa:
– izložbe koje su predložene i sa kojima muzeji, galerije, međunarodni kulturni centri, umetnički prostori, nezavisni kulturni centri učestvuju u zvaničnom programu.
– Izložba Kc Grada, koja je posebno osmišljena i rađena u saradnji sa gostujućim kustosima i koja uključuje veliki broj domaćih umetnika.
– Konferencija koja okuplja domaće predstavnike savremene umetničke scene kao i međunarodne umetnike, kustose, kritičare i novinari.

Inicijatorka AWB manifestacije je Ljudmila Stratimirović