UMETNIČKA GALERIJA ZVONO | MADLENA DAŠIĆ | CIGARETE, KONJAK I PAVAROTTI

UMETNIČKA GALERIJA ZVONO | MADLENA DAŠIĆ | CIGARETE, KONJAK I PAVAROTTI

Ova nepomična predstava, kako bi je autor nazvao, predstavlja vizuelnu prozu u vidu prostornih instalacija. Transformacija književnog stvaralaštva autora unutar galerijskog prostora ima dva cilja. Prvi je izložba radova u kojoj je publika pozvana da učestvuje i komunicira van korica fizičke knjige.

Druga svrha je formiranje novog iskustva, koje, za razliku od odnosa prema rečima u štampanom obliku, proizilazi iz njihovog predstavljanja u prostoru, doprinoseći uvidu u subjektivni proces samih pesama. Postavka, prožeta ciničnom dozom duha, čiji je koncept prezentacije zasnovan na upotrebi svakodnevnih predmeta, koristi najintimnije elemente autorske vizuelnosti.

Program Galerije Zvono fokusiran je pre svega na mlade umetnike koji tek ulaze na umetničku scenu. Plan izložbe je osmišljen i artikulisan da afirmiše savremene umetničke tendencije i savremeni izraz predstavljen u vizuelnoj umetnosti. Galerija uspešno radi na domaćoj umetničkoj sceni već 26 godina, realizovala je preko 400 grupnih i samostalnih izložbi, istovremeno radila i na međunarodnoj promociji domaćih umetnika u nastajanju. Umetnička galerija Zvono predstavila je svoje umetnike na Bečkom sajmu umetnosti 2005. godine i time zvanično postala prva privatna umetnička galerija iz Srbije koja je izašla na tržište umetnosti EU. Od tada, galerija se uspešno predstavlja i na drugim sajmovima savremene umetnosti: Viennafair u Beču, Art Fair 21 u Kelnu, Art Moskva, Kunstart u Bolcanu, Verge Art Fair u Majamiju.

Umetnička galerija Zvono nastavlja svojim dobro trasiranim putem, prateći nove umetničke tendencije i artikulišući ih u okviru svojih budućih izložbi.