SUPERMARKET – Stockholm Independent Art Fair, Stockholm

SUPERMARKET – Stockholm Independent Art Fair, Stockholm

SUPERMARKET – Stockholm Independent Art Fair je međunarodni sajam umetnosti. Supermarket je posvećen izlaganju prostora vođene od strane umetnika, umetničkih kolektiva, nomadskih prostora i inicijativa nezavisnih umetnika iz celog sveta. Ključni cilj je prikazati jedinstvene projekte, stvoriti mogućnosti za nove lokalne i međunarodne mreže i podeliti snage nezavisnog sveta umetnosti sa publikom. Izložbu na sajmu umetnosti prati program javnih razgovora i performansa sa pozvanim umetnicima performansa i govornicima iz Švedske i inostranstva.
Supermarket se održava svake godine u Stokholmu, u Švedskoj.

Alice Máselníková je kreativni direktor na Stockholm Independent Art Fair. Alice je češka vizuelna umetnica sa sedištem u Stokholmu, osnivačica inicijative koju vode umetnici Flat Octopus, vođa projekta Artist-Run Network Europe i koordinatorka evropske mreže prostora kojima upravljaju umetnici AIM Network. Kada ne slika, piše ili čita, radi kao nezavisna kustoskinja, urednica i savetnica za finansiranje projekata kulture. Diplomirala je umetnost i filozofiju na Duncan-u sa Jordanstone College of Arts and Design, Dundee; Magistrirala je umetnost na Stokholmskom univerzitetu; i studirala Bellas Artes na Universidad Politécnica de Valencia.

Andreas Ribbung je vizuelni umetnik. Živi i radi u Stokholmu. Obrazovanje je stekao na Konstfaku i Kraljevskom institutu umetnosti u Stokholmu. Pored umetničke prakse, suosnivač je galerije Candyland koju vode umetnici, suosnivač i kreativni direktor Independent Art Fair, koordinator mreže Artists’ Initiatives Meetings Network, vođa projekta Artist-Run Network Europe , i slobodni menadžer projekta i savetnik za javnu umetnost.