SOBA 51 | DOBOŠARI DOBRIH VESTI | SKART

SOBA 51 | DOBOŠARI DOBRIH VESTI | SKART

U iznenadnom prelomu između stalno promenljivih strategija ograničenja pandemije, u decembru 2020. godine, kada su škole ubrzo ponovo počele da rade i ulice vratile uobičajeni tok, grupa srednjoškolaca iz Bujanovca i Vranja odlučila je za kontranapad: uprkos svom mraku koji donela pandemija, hrabra i glasna ekipa izašla je na ulice saopštavajući dobre vesti uz ritam doboša porukom: DOBOŠARI DOBRIH VESTI, LOŠE STVARI POPRAVLJAMO!!!

„Pa, ovo je upravo ono što nam je potrebno tokom mraka izazvanog koronom – dobre vesti, konačno!“ komentar je iznenađenih svedoka vranjske Gornje Čaršije.

U organizaciji grupe 484 i saradnika, akcije dobošara su nastavljene – kasnije, dalje i na drugim mestima, uz nove (samo)kritične i dobre vesti.

Nešto tutnji. Zaustavi se. Slušaj. Možda i oni govore o vama?

Dobošari su učenici iz sledećih škola: Ekonomsko-trgovinske škole Vranje, Gimnazije „Sveti Sava” Bujanovac i Gimnazije „Sezai Suroi” Bujanovac.

U saradnji sa Skartom, kolektivom osnovanim 1990. godine na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Dok eksperimentišu kroz svoj rad, fokusiraju se prvenstveno na medij poezije i dizajna. „Arhitektura međuljudskih odnosa“ je njihov glavni koncept. Kroz stalni tok unutar kolektiva, koji je prisutan od samog početka, članovi zajednički rade na razvoju novih vrednosti. Posebno su sposobni da u procesu pravljenja prihvate „lepe” greške i neumorno teže da kombinuju posao sa zadovoljstvom.