Soba 11 | Miloš Janjić | Glava u oblacima

Soba 11 | Miloš Janjić | Glava u oblacima

Performans „Glava u oblacima” prožima niz različitih tema koje uključuju posledice zagađenja, subjektivnu percepciju rada i odmora u savremenom svetu i individualnu motivaciju za rad.

Sadrži priče o mislima, idejama, brigama, “isparavanjima” iz glave i zagađivanju vazduha u spavaćoj sobi svake noći. Šta sa njima kada počnu da nam sužavaju polje kritičke svesti? Kriza unutra, kriza spolja. Proces stvaranja ove predstave proizašao je iz koncepta prikupljanja i deponovanja ideja i misli (i korišćenja svih odjednom). Predstava je u produkciji Mimart teatra, a premijerno je izvedena na festivalu MIM-ART-SPOT u Beogradu, septembra 2020.

Miloš Janjić (1994) je samostalni multimedijalni umetnik, koji se uglavnom izražava u izvođačkoj umetnosti, primenjenoj umetnosti i vizuelnoj umetnosti.
Od 2016. godine aktivno učestvuje u oblasti savremenog plesa i performansa i od tada ostvaruje saradnje (kao koautor/izvođač/autor/plesač) uglavnom sa ERGstatus, Grupom: Hajdemo…,Mimart teatar, Stanica – Centar za savremenu igru, kao sa domaćim i stranim koreografima. Poslednjih godina stekao je neformalno umetničko obrazovanje na omladinskim razmenama i edukativnim programima, koji se bave različitim umetničkim disciplinama u radu sa mladima i marginalizovanim grupama, ali i na brojnim plesnim, pozorišnim i vizuelnim radionicama koje vode domaći i strani mentori. Kao student završne godine Modnog dizajna proizvoda od kože, na izložbi Akademije primenjenih tehničkih studija Beograd 2019, osvojio je bronzanu medalju za kratki plesni film „Po(_)meri tela” u projektu „Kako ispričati priču o modi”.