PART 4 | PAOLA JALILI | WOMEN AT HOTEL LOBBIES

PART 4 | PAOLA JALILI | WOMEN AT HOTEL LOBBIES

Women at Hotel Lobbies je performativno predavanje koji istražuje kako rod organizuje i vizuelno definiše radna mesta, profesije i industrije. Deo kancelarijske estetike, većeg umetničkog istraživačkog projekta koji je Paola Jalili pokrenula 2018. godine, i nastavak vizuelne arhive pod nazivom „Women at Reception Desks“, ovo performativno predavanje istražuje arhivske materijale, anegdote, fotografije i druge etnografske nalaze kako bi analizirali kako su recepcija i hotelski lobiji ulaz u razumevanje feminizacije savremenog rada.

Paola Jalili je nezavisni izdavač, umetnica i kulturni radnik iz Meksiko Sitija koji trenutno živi u Helsinkiju. Radi sa različitim vizuelnim medijima kako bi se osvrnula na raskrsnice rada, pola i savremenog radnog mesta. U 2017. je zajedno sa Danijelom Bolivarom osnivala nezavisni izdavački projekat “Quince ediciones”.

U svojoj umetničkoj i samoizdavačkoj praksi, Paola eksperimentiše sa „uradi sam“ proizvodnim metodama i ima za cilj da dopre do kritičnosti kroz male, tihe i duhovite sitnice.

Ovaj projekat su podržali Centar za promociju umetnosti Finska i Frame Contemporari Art Finland.