Martina Yordanova & Galya Krumova, Sofia

Martina Yordanova & Galya Krumova, Sofia

Martina Jordanova je kustoskinja i istraživačica koja trenutno radi u Nacionalnoj galeriji u Sofiji, Bugarska. Takođe je imenovana za direktorku 25. Bijenala humora i satire u umetnosti u Gabrovu 2022. Martina je inicijatorka i kustoskinja „1m2 umetnosti” – projekta sa sedištem u Velikom Trnovu, u kojem se svakog meseca različit umetnik lokalne umetničke scene predstavlja u prostoru koji nije veći od njegovog imena. Zajedno sa kulturnim prostorom TAM u Velikom Trnovu rukovodi vizuelnim umetničkim programima.

Galja Krumova je arhitektkinja, kustoskinja i galerijska asistentkinja sa sedištem u Sofiji, Bugarska. Trenutno je osnovala sopstveni arhitektonski studio NOVAE STUDIO zajedno sa svojom sestrom Petom Krumovom, koja je takođe arhitekta. Paralelno sa ovim Galja radi kao galerijski asistent u galeriji STRUCTURA u Sofiji. Svoju kustosku praksu više opisuje kao eksperimentalnu, gde izlazi iz različitih asocijacija vezanih za prostor, arhitekturu i savremenu umetničku praksu.

Ivan Mudov (r. 1975, Sofija) diplomirao je na Nacionalnoj akademiji umetnosti u svom rodnom gradu 2002. Iste godine je učestvovao na Manifesti 4 u Frankfurtu i od tada je deo svetske umetničke scene. Godine 2005. učestvovao je na 1. Moskovskom bijenalu, a 2007. postao je jedan od predstavnika Bugarske na Venecijanskom bijenalu. Takođe je čest saradnik Galerie Alberta Pane, Pariz/Venecija i Galerije Prometeo u Milanu.