GALERIJA SINGIDUNUM | ANA KALA | BIĆE

GALERIJA SINGIDUNUM | ANA KALA | BIĆE

„To je moje drugo ja, ili druga strana mene. Trebalo mi je mnogo vremena da shvatim zašto se ovo Biće vraća u moju sliku.

Smetalo mi je da ga definišem, da ga upoznam, jer je predstavljalo nešto lično, duboko zakopano i neistraženo u meni. Jednostavno, jedne noći sam sanjala to Biće i taj transformativni san koji nikada neću zaboraviti počeo da me „proganja“. Ali ne kao noćna mora, već kao izazov i misterija koju imam neopisivu potrebu da istražim.

Ova serija od 7 slika čini mali osvrt na moje Biće.”

Galerija Singidunum, otvorena 1980. godine, nalazi se u Knez Mihailovoj ulici, u srcu kulturnih, turističkih i poslovnih dešavanja Beograda.

Otvaranje galerije čije je ime povezivalo Beograd sa drevnim korenima, građani su videli kao oplemenjivanje jezgra grada pozitivnim preplitanjem i povezivanjem vizuelnih umetnosti iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna sa interesovanjima široke i raznovrsne publike. Galerija Singidunum je zamišljena kao prodajna galerija za dela vizuelne i primenjene umetnosti.

Članovi Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera (ULUPUDS) i Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) izlažu i prodaju svoje kreacije u prizemlju, dok se u suterenu odvijaju samostalne, grupne i tematske izložbe.