GALERIJA 1250 | IVA BRKIĆ & MIONA STEFANOVIĆ | KONTRAST GLINE

GALERIJA 1250 | IVA BRKIĆ & MIONA STEFANOVIĆ | KONTRAST GLINE

Kroz dve mini izložbe u Galeriji 1250 kombinovane pod nazivom Glineni kontrast, svoje radove će nam predstaviti dve umetnice, Iva Brkić i Miona Stefanović.

Kontrast gline pokazuje dva pristupa skulpturi. Crno-belo, kolor i monohrom, ekspresivno i suptilno. Mionine skulpture, uz video projekciju kao sastavni deo izložbe, izrađene su od crne gline, sa pastoralnim, kolorističkim slikarskim elementima. Karakteristične organske forme, koje podsećaju na tajanstveni podvodni svet, postavljene tako da međusobno komuniciraju, čineći upečatljivu vizuelnu celinu.

S druge strane, Ivini radovi od papirnog porcelana, svetlih i pastelnih tonova su potpuni kontrast u odnosu na drugi deo postavke.

Suptilne teksture i tanke forme su ovde u prvom planu. Organski oblici su evidentni, ali iz drugačijeg pristupa. Iako iz različitih stvaralačkih faza, naizgled raznolikih motiva, ova dela povezuje intimna priča koja se lako čita. Pored dve mini izložbe u Galeriji 1250, možete videti i keramiku iz stalne, ali dinamične ponude šest umetnika osnivača. To je jedinstven širok asortiman ručno rađene keramike.

Gallerija 1250 je brend, udruženje umetnika i umetnička galerija keramike. Osnivači i aktivni umetnici koji stoje iza imena Gallerije 1250 su: Iva Brkić, Ivana Špoljarić, Miona Stefanović, Bojana Jokmanović, Marija Seman i Igor Stanglicki, svi diplomirali na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.